Телеканал «Україна» – лідер глядацьких уподобань вересня

Published Thu, 4 October, 13:40

За підсумками вересня 2018 року, телеканал «Україна» є лідером телевізійного перегляду як у будні, так і у вихідні. Канал посідає перше місце серед вітчизняних телеканалів за всіма основними аудиторіями 18-54 (міста 50+), 18+ (міста 50 тис.+), 4+ (Вся Україна).

За комерційною аудиторією 18-54 (50 тис.+), середня частка (shr, %) каналу «Україна» у вересні 2018 року становила 11,67%*, рейтинг (rat, %) – 1,36%*. За аудиторією 18+ (50 тис.+): частка – 15,77%**, рейтинг – 2,39%**. За аудиторією 4+ (Вся Україна): частка – 14,37%***, рейтинг – 2,01%***.

Grafik_#1_veresen

У вересні на каналі «Україна» успішно стартували прем’єри праймових серіалів та міні-серіалів вихідного дня. Всі вони отримали першість у своїх слотах за основними аудиторіями та рейтингові показники вищі за середні показники каналу і зібрали біля екрану кількамільйонні аудиторії. 12-серійну мелодраму «Обман» (виробництва FILM.UA) переглянули понад 11,8 млн. глядачів, 16-серійну гостросюжетну мелодраму  картини «У минулого в боргу!» (виробництво Filmstream) – 12,7 млн. глядачів***. Аудиторія міні-серіалу «Вір мені» (виробництва FILM.UA) становила 6,2 млн. глядачів***, міні-серіалу «Вище тільки любов» (виробництво «Арт Територія») – понад 5,9 млн.***, «Доля обміну не підлягає» (виробництво Filmstream) – 5,7 млн.***, «Помічниця» – понад 5,4 млн.***, «Одна на двох» (виробництво «ЕйБіСі Фільм Україна») – понад 5,1 млн.***

У вересні на каналі «Україна» успішно стартував новий сезон детективних історій «Агенти справедливості» (виробництво покадшн-компанія «ТелеПро»). Протягом місяця проект залишався лідером свого слоту за основними аудиторіями: за аудиторією 18-54 (50 тис.+), середня частка (shr, %) «Агентів справедливості» у вересні 2018 року становила 14,37%*, аудиторією 18+ (50 тис.+) – 20,73%**, за аудиторією 4+ (Вся Україна): – 17,48%***.

Перше місце у своїх слотах за основними аудиторіями також утримували проекти власного виробництва: ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим**/***, «Зірковий шлях» */**/***, «Реальна містика» */**/*** (виробництво покадшн-компанія «ТелеПро»), денні, вечірні та праймові випуски новин «Сьогодні» */**/***, тижневик «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою» */**/***. Також значний інтерес глядачів у вересні викликали матчі національної збірної України з футболу.

* Дані розраховані для аудиторій у віці 18-54, вибірка «50 тис.+».

** Дані розраховані для аудиторій у віці старше 18 років, вибірка «50 тис.+».

***Дані розраховані для аудиторії старше 4 років, вибірка «Вся Україна»

Дані дослідження телевізійної аудиторії належать Індустріальному телевізійному комітету (ІТК), надані телеканалом "Україна". Дані попередні за 30 вересня. Дані надані за показниками rat%,  shr% та cov#. Детальніше щодо показників у глосарії ІТК.

Довідка про телеканал «Україна»

«Україна» – провідний національний телеканал країни. За підсумками першого півріччя 2018 року посідає 1 місце в рейтингу загальнонаціональних каналів за основними аудиторіями. За аудиторією 18-54 (50 тис. +) середня частка (shr, %) каналу становила 11,62%*, рейтинг (rat, %) – 1,56%*. За аудиторією 18+ (50 тис. +): частка – 15,33%**, рейтинг – 2,65%**. Також канал «Україна» – лідер телеперегляду за перше півріччя 2018 року за основними аудиторіями: 18-54 (Вся Україна), 18+ (Вся Україна), 4+ (Вся Україна), 4+ (50 тис. +) та 14-49 (50 тис. +), 14-49 (Вся Україна).  Дані дослідження телеаудиторії належать Індустріальному Телевізійному Комітету (ІТК), надані каналом «Україна» за показниками rat%, shr%. Детальніше – в глосарії ІТК. http://tampanel.com.ua/ru/about/pravila-oprilyudnennya-danix

Загальне покриття телеканалу «Україна» на червень 2018 р. становить 96,06%  всіх домогосподарств України. Передача сигналу здійснюється за допомогою аналогової передавальної мережі, кабельних мереж, мережі цифрового мовлення Т2 і через супутник. В ефірі телеканалу представлені різні жанри телевізійного контенту: інформаційні, інформаційно-аналітичні, суспільно резонансні програми, соціальні ток-шоу, мелодраматичні, комедійні, детективні серіали і фільми, розважальні проекти, гумористичні шоу, футбольні трансляції. Активно розвивається виробництво власних телепрограм, фільмів і серіалів. Канал «Україна» входить до ТОВ «Медіа Група Україна» (об'єднує також молодіжний телеканал «НЛО TV», тематичні канали «Футбол 1»/«Футбол 2», тематичний канал Індиго TV, «Регіональну Медіа Групу», сейлз-хаус «Медіапартнерство», компанію «Діджитал Скрінз »(oll.tv), продакшн-компанії «Теле Про» та «Допоможемо ТВ», а також холдинг «Сьогодні Мультімедіа»). Директор «Медіа Групи Україна» – Євген Лященко. http://kanalukraina.tv