Перший фестиваль української есеїстики «Шерех»

Опубліковано Ср, 30 листопада 2016, 12:48

Літературний Woodstock» та «свято думки». В ці слова можна вкласти тисячі сенсів і мільйони букв, десятки мислителів і мільярди думок, розмаїття зустрічей і єдність ідеї – перший фестиваль української есеїстики «Шерех» перетворить грудневі дні на свято занурення в простори думок. А що ви винесете з тих глибин, залежить тільки від вас.

es

Фестиваль «Шерех» названо за псевдонімом батька української есеїстики Юрія Шевельова. «Шерех» – це його найособистіше ім'я для найважливіших думок. Водночас «Шерех» – це звук від гортання сторінок. Українська думка має багато сторінок, чи мало з них було вирвано. Перипетії, які пережили й переживає українська думка, неодмінно потребує рефлексії.

«Медіа Група Україна» виступає партнером фестівалю «Шерех».

Зануритись у доробок українських есеїстів, послухати сучасної творців, а також познайомитись з молодим українським словом можна буде 17-18 грудня в Art Ukraine Gallery. Кульмінацією фестивалю стане вручення ІV Премії імені Юрія Шевельова та відзначення молодих есеїстів. Цих два дні фестивалю пройде під знаком Думки: читання, майстер-класи, дискусії, презентації; зустрічі і знайомства; кава і книги – книги і кава; камін, відкритий мікрофон; запеклі дискусії; вечірки і семінари.

Також організатори запрошують взяти участь у конкурсі всіх небайдужих до писаного слова – есеїстів, блоґерів, колумністів, критиків – авторів, які ще не мають опублікованих книг. Лонґ-ліст фіналістів буде опубліковано на нашому сайті, а фіналістів буде запрошено на читання в рамках фестивалю «Шереха». Переможець конкурсу буде оголошено під час церемонії закриття фестивалю 18 грудня та вручено винагороду. Просимо надсилати заявки на участь в конкурсі на адресу halyna.vasylenko@kmbs.ua з темою «Шерех»: конкурс до 1 грудня 2016 року.

Детальніше про склад журі та умови конкурсу тут.

Власником медіа-холдингу ТОВ «Медіа Група Україна»

є АТ «Систем Кепітал Менеджмент»