«Медіа Група Україна» офіційно презентувала запуск мовлення корейського каналу KBS World в Україні

Опубліковано Чт, 9 лютого, 11:22

8 лютого в Києві в рамках прес-конференції було оголошено про запуск мовлення найбільшого корейського каналу KBS World в пакеті сервісу інтерактивного телебачення OLL.TV, який вже кілька років розвиває «Медіа Група Україна». Представники індустрії поділилися планами на майбутнє і обговорили перспективи розвитку співпраці України і Кореї в галузі медіа.

Артеменко Ю

Важливо відзначити зацікавленість і готовність обох сторін у розвитку україно-корейського співробітництва в усіх сферах медіа - від копродукції кіно- і телевізійного контенту до дистрибуції та доставки контенту.

Відкрив прес-конференцію директор «Медіа Група Україна» Євген Лященко: «Телеканал «Україна» вже має позитивний досвід роботи з корейським контентом: серіали, адаптації корейських форматів, пройшли з високими рейтингами на нашому каналі та  більшість  було продано в США, Канаду, Ізраїль, Казахстан, Білорусь, Молдову. Нещодавно мелодрама «Безсмертник» була продана в Індію. «Медіа Група Україна» активно розвиває сервіс інтерактивного телебачення OLL.TV, і ми вдячні, що такий великий мовник, як KBS World, вибрав партнерство саме з нами. Хочу зазначити, що для нашої медіа-групи партнерство з представниками південнокорейської медіа-індустрії є стратегічним ».

Посол Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу розповів про корейську медіа-індустрію в цілому і перспективи співпраці: «Я вдячний Євгену Лященко та « Медіа Групі Україна » за ініціативу співпраці. Через два дні ми будемо відзначати 25-ту річницю встановлення дипломатичних відносин між Республікою Корея та Україною, тому старт спільного проекту напередодні важливого історичного заходу - це двічі радісний привід. Україна має великі перспективи і потенціал для співпраці в галузі медіа. Запуск каналу KBS World - початок плідної співпраці, в якій, щонайменше, є три плюси для республіки Корея. Перший - розвиток корейського медіа на міжнародному ринку підтримується на державному рівні, другий - корейський розважальний контент знаходиться на високому рівні і в нього вкладаються великі інвестиції, що в майбутньому йому принесе ще більшу популярність, третій  - KBS World є одним з найбільших телеканалів, який доступний в 63 мільйонах домівок і транслюється в 116 країнах світу. Таке покриття телеканалу грає дуже велику роль з точки зору поширення корейської культури в світі. Я впевнений, що це тільки початок довгої та плідної співпраці».

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко подякував «Медіа Групі Україна»  за інноваційну ініціативу запуску каналу KBS World і зробив акцент на важливості розвитку діалогу і пошуку нових форм співпраці в галузі медіа: «Дякую пану  Послу,  Лі Янг Гу,  за його активність,  за його бажання допомагати. Всього за кілька місяців роботи пана Лі Янг Гу ми вже встигли провести ряд важливих заходів - це і концерт сучасної корейської поп-музики, який зібрав величезну кількість людей; минулої осені вперше на галузевому заході KIEV MEDIA WEEK були представлені корейські медіакомпанії, пізніше українська делегація відвідала Корею, де познайомилася з виробниками контенту. Всі ці кроки свідчать про те, що корейський ринок для нас дуже перспективний. На досвіді «Медіа Групи Україна» можна говорити не тільки про культурне співробітництво, а й про бізнес, тому що через Корею можна йти і на інші ринки. Наприклад, і в Індію,  Китай, продавати контент по всьому світу - Корея має «скажений» потенціал і не використовувати його буде неправильно. Запуск каналу KBS World - це ще і стандарти, те чого не вистачає українському телебаченню - стандарти новин, зображень, передач. Звичайно, ми повинні брати краще і адаптувати до своїх умов».

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко розповів про колаборації теле- і кіноіндустрії: «Завдяки таким крокам український телеглядач відкриє для себе Корею і корейську культуру, цей процес стане багатостороннім. І надалі ми зможемо говорити вже про співробітництво в кіноіндустрії - виробництво і розповсюдження кінопродукції. Нам є, що запропонувати нашим партнерам - талант, професіоналізм, ресурси і українські локації. Думаю, що знайдуться і сюжети, і герої. Я з оптимізмом дивлюся на співпрацю між Кореєю та Україною».

Фотографії з прес-конференції дивиться в Facebook/Медіа Група Україна.

Власником медіа-холдингу ТОВ «Медіа Група Україна»

є АТ «Систем Кепітал Менеджмент»