Презентація арт-номеру Vogue UA в UNIT.City

Опубліковано Пн, 31 липня, 15:03

27 липня 2017 року в інноваційному парку UNIT.City відбулася презентація арт-номеру українського Vogue. У рамках події в Києві відкрився новий street-art об’єкт – абстрактне графіті молодого українського художника Дмитра Микитенка. Серед гостей вечора – українські куратори Людмила Березницька, дизайнери Світлана Бевза, Іван Фролов, художники Ілля Чичкан та Маша Шубіна.

cover

Серпневий номер Vogue UA традиційно присвячений мистецтву. У 2017 році обкладинку створили дві легендарні особистості сучасного арт-світу. Вперше обкладинку для Vogue зняла фотограф Нен Ґолдін і вперше на обкладинку потрапила знаменита модель та актриса Хлої Севіньї. Спеціально для зйомки в Нью-Йорк були привезені вінтажні весільні сукні з усього світу й прикраси BVLGARI. У різні роки над ними працювали трендсетер Олімпія Скаррі (2016), художниця Ванесса Бікрофт (2015) та королева перформансу Марина Абрамович (2014).
Вихід знакового для українського Vogue номера відзначили в форматі street-art вечірки в інноваційному просторі UNIT.City.
«Сьогодні команда Vogue UA була дуже рада представити новий арт-номер у UNIT.City. Ми пишаємося нашим проектом з Нен Ґолдін та Хлої Севіньї й іншими матеріалами, в яких розповідаємо і знайомимо читачів з головними людьми в моді й сучасному мистецтві. В цьому і є одна з місій VOGUE – як я її розумію», — каже головна редакторка VOGUE UA, Ольга Сушко.
«Ми хочемо, щоби мистецтво стало невід’ємною частиною життя UNIT.City: запуск UNIT.City Art Prize, презентація арт-номера Vogue, колаборації з художниками. UNIT.City – це простір, де синергія бізнесу, науки й креативних індустрій створює нові для України можливості. Об’єднуючи людей, які здатні мислити нестандартно, ми створюємо атмосферу, що надихає і "вмикає мізки”», — каже керуючий партнер UNIT.City, СEO, Макс Яковер.
Під кураторством Юлії Поліщук, власниці XXWHYISM, переможець престижного конкурсу Лондонської галереї Saatchi й організатор андеґраундного фестивалю вуличного мистецтва в Луцьку Дмитро Микитенко створив абстрактне графіті «Волинський ландшафт. Фрагменти» на стіні однієї з будівель інноваційного парку.
У свою чергу резиденти UNIT.City лабораторія Sensorama Lab розробили для графіті доповнену реальність. Її міг бачити кожен крізь свій телефон, встановивши на нього мобільний додаток.
Спеціально для арт-номера Vogue UA художниця Зінаїда Ліхачова вигадала й провела перформанс «Буду»: «Це сучасна інтерпретація древнього обряду клятви на землі. В Україні в часи нестабільності та смути проводили обряд для воїнів, яких ініціювали як посланців для врегулювання конфліктів», – пояснює автор.
Спільно з брендом Kenzo українські ілюстратори й художниці Маша Рева, Маша Гаврилюк, а також флорист ХХХ створили скульптури й серію відеоарту. Ще одним відкриттям вечора стали DJ-сети від українського 20ftradio, яке ввійшло в п’ятірку кращих музичних сайтів за версією «інтернет-Оскара» Webby Awards. Для DJ-сету художник Антон Логов створив інсталяцію «Безчасся».
Гостей пригощала сім’я ресторанів Дмитра Борисова.

Власником медіа-холдингу ТОВ «Медіа Група Україна»

є АТ «Систем Кепітал Менеджмент»