СЕРІАЛИ. HOW-TO – спеціальний захід у рамках KYIV MEDIA WEEK 2017

Опубліковано Чт, 31 серпня, 15:05

Віце-президент з виробництва HBO Central Europe і продюсер серіалу «Суто англійське вбивство», виконавчий продюсер серіалу «Бвтьківщина» й автор ідеї/продюсер «Фальшивого прапора», а також представник відомої платформи з розвитку і просуванню кіно і серіалів MIDPOINT приїдуть до Києва для участі в новому заході в рамках проекту «TViй серіал».

kmw_series-how-to-ru

19 вересня в рамках міжнародного медіафоруму KYIV MEDIA WEEK 2017 відбудеться спеціальний захід «Серіали. How-to», присвячений дослідженню передового світового досвіду і тенденцій серіального виробництва. Це стане черговою подією в рамках програми «TViй серіал», створеної за спільною ініціативою «Медіа Групи Україна» і компанії Media Resources Management, яка покликана розвивати національний ринок виробництва ігрового контенту.

«Медіа Група Україна», системно розвиваючи власне виробництво і будучи лідером з об’ємів і якості українського серіального контенту, постійно знаходиться в пошуку нових можливостей для копродукції, нових форматів і жанрів,  каналів мовлення і дистрибуції.  Ініційований нами і MRM проект «TViй серіал» розвиває сферу виробництва контенту в Україні і допомагає знаходити шляхи для ефективної колабарації, встановлення творчого діалогу у співробітництві з колегами в усьому світі. Ми раді, що професіонали із НВО поділяться досвідом з представниками українського медіаринку, з великим ентузіазмом підтримуємо освітні ініціативи, оскільки дякуючи таким заходам з’являється багато нових ідей і  можливостей їх реалізації», - коментує Ольга Захарова, директор зі стратегічного маркетингу «Медіа Групи Україна».

Програма заходу включає презентації кейсів і доповідей, які охоплюють широкий спектр питань, починаючи від розвитку проекту, участі в пітчингах і пошуку фінансування до особливостей співробітництва з міжнародними мовцями і монетизації на інтернет-платформах, а також створення веб-серіалів.

Про програму і спікерів

Як розвинути вашу ідею в сильний серіал. Представник європейської платформи з розвитку кіно- і телепроектів MIDPOINT презентує програму MIDPOINT TV Launch.

Виробництво веб-серіалів.  Андра Шеффер (виступить онлайн), керівник канадського фонду Independent Production Fund, розповість про виробництво і дистрибуцію веб-серіалів.

Виробництво серіалів, сервіс для проектів світового рівня, робота з серіальними форматами. Ізраїльський продюсер Марія Фельдман ( «Фальшивий прапор» (False Flags), Homeland (USA), Absentia), поділиться досвідом розробки і виробництва серіалів, які стали успішними на локальному і міжнародному ринку, а також розповість про співпрацю з виробниками світового рівня, включаючи ліцензування прав на формати і надання виробничих послуг.

Власне виробництво HBO в Європі. Джонатан Янг, віце-президент з власного виробництва компанії HBO Central Europe, розповість про принципи інвестування у виробництво оригінальних серіалів для каналів групи в країнах Центральної і Східної Європи, а також в умовах співробітництва з локальними продакшнами. Серед серіалів, які продюсував Джонатан Янг, Wataha (Польща), Mamon (Чехія) и Pakt (Польща), а до HBO - номіновані на премію BAFTA «Суто англійське вбивство» (The Bill) і «Крах Лаконії» (The Sinking of the Laconia).

Практично за десятиліття серіальний жанр у світі вийшов зі статусу низькобюджетного телевізійного виробництва, спрямованого на сегментовану цільову аудиторію з усередненими художніми смаками. Для багатьох  іменитих кінематографістів телебачення стало майданчиком, який надав навіть більшу свободу творчості, ніж кінематограф. Канали і продакшн-компанії підвищують якість виробленого, розробляють нові історії, шукають нових героїв, відкривають нові таланти. До цього ж прагнуть і українські виробники, що в свою чергу підвищує конкурентноспроможність  українського серіального продукту на світовому ринку. Відповідаючи на запити ринку, разові акції на підтримку вітчизняного  серіального виробництва оформилися в довгострокову програму співробітництва «Медіа Групи Україна» і компанії Media Resources Management, що отримала назву «TViй серіал». Ініціатива спрямована на стимулювання  українських авторів до активної участі в розробці і виробництві серіалів і формуванню культури споживання серіального продукту серед глядацької аудиторії.

Заповнити заявку на участь і детально ознайомитися з програмою можна на офіційній сторінці заходу.

Власником медіа-холдингу ТОВ «Медіа Група Україна»

є АТ «Систем Кепітал Менеджмент»