Телеканал «Україна» – лідер телеперегляду серпня

Опубліковано Пн, 3 вересня, 11:11

За підсумками серпня 2018 року, телеканал «Україна» є лідером телевізійного перегляду як у будні, так і у вихідні. Канал посідає перше місце серед вітчизняних телеканалів за всіма основними аудиторіями 18-54 (міста 50+), 18+ (міста 50 тис.+), 4+ (Вся Україна).

За комерційною аудиторією 18-54 (50 тис.+), середня частка (shr, %) каналу «Україна» у серпні 2018 року становила 11,40%*, рейтинг (rat, %) – 1,24%*. За аудиторією 18+ (50 тис.+): частка – 15,21%**, рейтинг – 2,16%**. За аудиторією 4+ (Вся Україна): частка – 13,53%***, рейтинг – 1,81%***.

Ukraina#1_Serpen

У серпні на каналі «Україна» успішно стартував новий сезон. 24 серпня грандіозний концерт «З Днем народження, Україно!», який телеканал підготував для своїх глядачів у рамках святкового ефіру до Дня Незалежності, став кращою програмою на українському телебаченні. Телепоказ святкового шоу в ефірі зібрав найвищі показники серед українських телеканалів: за аудиторією 18-54 (50 тис.+), середня частка (shr, %) становила 15,34%*, рейтинг (rat, %) – 3,30%*, а за аудиторією 18+ (50 тис.+): частка – 19,76%**, рейтинг (rat, %) – 5,81%**. Масштабне шоу подивились 6,7 млн. українців***.

19 серпня успішно стартували оновлений інформаційно-аналітичний тижневик «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою» та новий сезон суспільно резонансного проекту «Головна тема» з Оленою Кот. Аудиторія кожного з цих проектів у серпні становила 5 млн. осіб***.

Однією зі складових серпневого успіху каналу стали прем’єри серіалів «Рідна кров» (виробництво Star Media), який переглянули понад 5,5 млн. українців***, «Дім Надії» (виробництво «Art forms production»), аудиторія якого становила понад 6,3 млн. глядачів***, та «Затемнення» (виробництво «Українська продакшн студія»), що зібрав біля екранів майже 10 млн. осіб***.

У серпні на каналі «Україна» успішно стартували нові сезони  «Реальної містики» та «Зіркового шляху». Протягом місяця вони залишались лідерами своїх слотів за основними аудиторіями*/**/***. Перше місце у своїх слотах за основними аудиторіями також утримували ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим**/***, серіали «Черговий лікар» */**/*** (виробництво FILM.UA, аудиторія у серпні понад 11 мнл. осіб***)та «Жіночий лікар» */**/*** (виробництво FILM.UA, аудиторія у серпні понад 15 мнл. осіб***), денні, вечірні та праймові випуски новин «Сьогодні» */**/***.

* Дані розраховані для аудиторій у віці 18-54, вибірка «50 тис.+».

** Дані розраховані для аудиторій у віці старше 18 років, вибірка «50 тис.+».

***Дані розраховані для аудиторії старше 4 років, вибірка «Вся Україна»

Дані дослідження телевізійної аудиторії належать Індустріальному телевізійному комітету (ІТК), надані телеканалом "Україна". Дані фінальні. Дані надані за показниками rat%,  shr% та cov#. Детальніше щодо показників у глосарії ІТК.

Власником медіа-холдингу ТОВ «Медіа Група Україна»

є АТ «Систем Кепітал Менеджмент»