Канал «Україна» – улюблений канал українців у вересні

Published Mon, 5 October, 10:00

За підсумками вересня 2020 року, канал «Україна» утримує першість серед вітчизняних телеканалів за аудиторіями 18+ (50 тис.+), 4+ (Вся Україна) як у будні, так і у вихідні.

Grafik

За аудиторією 18+ (50 тис.+)** частка (shr, %) каналу становила 13,34%, рейтинг (rat, %) –  2,01%. За аудиторією 4+ (Вся Україна»)*** частка була 11,87%, рейтинг – 1,55%.

Складовими успіху каналу «Україна» у вересні були прем’єри популярних проектів власного виробництва та прем’єри серіалів.

Так, 4 вересня розпочався новий сезон публіцистичної програми журналістських розслідувань «Гучна справа» з Тимуром Аслановим. Прем’єрний випуск проекту за аудиторією 18+ (50 тис.) здобув частку 14,47%. В підсумку місяця програму подивилися 6,05 млн глядачів***.

7 вересня на каналі відбулась прем’єра 7 сезону документального детективу «Історія одного злочину». Прем’єрний випуск проекту стартував з часткою 13,06%, рейтингом – 2,59% за аудиторією 18+ (50 тис.+). В цілому за «Історіями одного злочину» спостерігали 9 234 708 млн глядачів***.

14 вересня в ефір каналу повернувся улюблений проект глядачів – «Реальна містика», в свіжих випусках якого герої з’являться в нових образах та в новому офісі і спробують знайти раціональне пояснення загадковим речам та вберегти країну від глобальної небезпеки.

У вересні кіносеріальна лінійка каналу «Україна» поповнилась прем’єрою серіалу «Росколоті сни» (виробництво «Українська продакшн студія»). Фільм здобув частку 9,9%, рейтинг – 2,57% за аудиторією 18-54 (50 тис.+) та частку 16,87%, рейтинг – 5,58% за аудиторією 18+ (50 тис.+) та інтерес 8 971 696 млн глядачів***. Також глядачі побачили мелодраму «Кошик для щастя» (виробництва IVORY films на замовлення каналу «Україна») з акторкою Анною Кошмал в головній ролі. Фільм отримав частку 17,49%, рейтинг – 4,72% за аудиторією 18+ (50 тис.+) і популярність 4 426 339 млн глядачів***. Картину вихідного дня «Рись» (спільного виробництва FILM.UA Group і каналу) переглянули 4 280 924 млн українців***.

Лідерами інформаційного мовлення серед широкої аудиторії на українському телебаченні були новини «Сьогодні», денні, праймові та вечірні випуски яких були лідерами своїх слотів за основними аудиторіями. Високі показника дивлення за широкою аудиторією отримав також інформаційно-аналітичний тижневик «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою». В підсумку місяця проект зібрав частку 14,27% за аудиторією 18+ (50 тис.+).

Разом з популярним інформаційно-розважальним шоу «Ранок з Україною»  у вересні прокидалися 5,99 млн українців***.

Улюбленими програмами глядачів також були футбольні матчі. Канал транслював футбольні поєдинки турніру Ліги націй. Так, футбольні матчі української збірної проти збірних Швейцарії та Іспанії в ефірі переглянули 3,20 і 3,14 млн українців***.

Канал «Україна» здобув прихильність глядачів завдяки показу й інших проектів власного виробництва, таких як: «Говорить Україна»**/***, «Головна тема», «Зірковий шлях»**, «Контролер»**/***. У вересні «Головна тема» з Оленою Кот провела унікальний експеримент. Проект організував масове тестування українців на наявність антитіл до Covid-19.

* Дані розраховані для аудиторій у віці 18-54 вибірка "50 тис. +".

** Дані розраховані для аудиторій у віці старше 18 років вибірка "50 тис. +".

***Дані розраховані для аудиторії старше 4 років, вибірка "Вся Україна"

Дані дослідження ТВ аудиторії належать ІТК. Оператор панелі – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Данні надані телеканалом "Україна". Дані за 30 вересня 2020 року – попередні, розраховані за показниками rat%, shr% и cov#. Детальніше по показникам та визначенням цільових аудиторій у глосарії ІТК.

I agree