Вкрадена ретрансляція: піратам загрожує до шести років позбавлення волі

Кіберполіція затримала мешканку Кіровоградщини, яка незаконно продавала підписку на низку телеканалів. В цьому переліку були й канали, що входять до «Медіа Групи Україна» — «Україна», «Індиго TV», «НЛО TV». Компанія написала заяву до поліції. Як йдеться в повідомленні кіберполіції, мешканка області обіймала керівну посаду. Вона, користуючись службовим становищем та обладнанням підприємства, незаконно транслювала українські телеканали. Підписка на такі послуги коштувала 95 гривень на місяць, аудиторія налічувала майже чотири тисячі людей. Таким чином особа отримувала близько 400 тисяч гривень на місяць. Незаконна ретрансляція порушила авторські права одного із найбільших медіахолдингів України. Сума збитків встановлюється. В офісі правоохоронці провели обшук. За його результатами вилучили техніку та документацію, які вказують на причетність особи до протиправної діяльності. Речові докази спрямовано експертизу. Розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 176 (порушення авторського права та суміжних прав) Кримінального кодексу України продовжується. Санкцією статті передбачено позбавлення волі на строк до шести років. Відділ протидії кіберзлочинам в Кіровоградській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України

Погоджуюсь