Суд арештував майно провайдера за підозрою у порушенні авторських прав «Медіа Групи Україна»

Опубліковано Ср, 16 січня, 19:07

Вінницький апеляційний суд залишив без змін рішення міського суду про арешт майна приватного підприємства «ВінАстеріск» із Хмільника, який транслював канали «Медіа Групи Україна» без згоди правовласників.
Про це повідомляє прес-служба суду.
За інформацією суду, слідство встановило, що представники компанії порушили законодавство про авторське право і суміжні права та телекомунікації. Адже упродовж 2018 року «ВінАстеріск» транслював програми інтернет-телебачення, в тому числі під логотипом «Футбол 1», «Футбол 2», без згоди правовласника – «Медіа Групи Україна».
На сервер і жорсткі диски підприємства накладено арешт, поки триватиме досудове розслідування кримінального провадження за частиною 3 статті 176 Кримінального кодексу України.
Кримінальне провадження в цій справі розпочато за заявою «Медіа Групи Україна» до Національної поліції, повідомив «Детектору медіа» експерт з питань інтелектуальної власності «Медіа Групи Україна» Сергій Чернящук.
Він нагадав, що за порушення авторського та суміжних прав передбачена відповідальність від штрафу до позбавлення волі строком до 6 років.
«Коли мова йде про вчинення кримінального правопорушення, покарання (санкція) визначається у статті Кримінального кодексу України, – зазначив пан Чернящук, – Міру покарання визначає суд, керуючись нормами кримінального та кримінально-процесуального кодексів України».
На визначення міри покарання, за його словами, впливають такі фактори: розмір матеріальної шкоди, завданої правовласнику, чи притягався раніше провайдер до кримінальної відповідальності, ступінь тяжкості скоєного правопорушення та його строк.
«Ми зазвичай інформуємо порушників про виявлені порушення і вимагаємо припинити порушення перед поданням позову до суду чи заяви в поліцію», – наголосив пан Чернящук

За матеріалами Детектор Медіа.

«Медіа Група Україна» входить до складу SCM

Конфіденційність та захист персональних даних

Погоджуюсь