«Медіа Група Україна» презентувала спонсорські можливості для рекламодавців

Опубліковано Пт, 4 жовтня, 14:05

Днями в UNIT.City відбулася вже традиційна щорічна зустріч «Медіа Групи Україна» з рекламодавцями «Час найкращих». Гостям презентували всі найяскравіші проекти наступного сезону і ноу-хау групи. Бум відеоконтенту, діджитал-тренди, пошук орієнтирів у світі, переповненому інформацією - це лише найяскравіші теми, які обговорювалися на зустрічі.

Ведучі_ Григорій Герман, Анатолій Анатоліч

Контент править світом

Тренд на перегляд відеоконтенту набирає силу. Лідерами цього руху вважаються стрімінгові сервіси, такі як Netflix і Amazone. Але і традиційні медіакомпанії не відстають і активно трансформуються. Серед них і «Медіа Група Україна», яка не просто змінюється, але й стає законодавцем інновацій не лише в ТБ, але і в діджитал.

«Наші ресурси і проекти можуть забезпечувати актуальне охоплення 360 °, адже ми сильні не тільки в ТБ, але і в діджитал», - підкреслив директор «Медіа Групи» Євгеній Бондаренко.

У представленій аналітиці були відзначені лідируючі позиції «Медіа Групи Україна» серед всіх вітчизняних телеканалів. Саме лідерство, готовність до змін, а також партнерство, яке є однією з головних цінностей медіагрупи, повинні стати, на думку Євгенія, основоположними критеріями для вибору холдингу як майданчика для реалізації проектів партнерів.

Далі новинами телеканалу «Україна» поділилася його директор Вікторія Корогод. Вона зазначила, що лише цей телеканал на вітчизняному ринку транслює в офф-праймовий час прем'єрні продукти. Нагадала про наявність в лінійці мовника шоу «Ранок з Україною» і таблоїду «Зірковий шлях», а також докладніше зупинилася на проекті «Дивовижні люди». «Не дивлячись на сьогоднішній тренд на didgital, телебачення поки залишається лідером за охопленнями», - вважає директор телеканалу. Також Вікторія розповіла про грандіозний новорічний концерт, зйомки якого розпочнуться вже через місяць.

Вікторія Жерельнікова, керівник відділу по роботі зі спонсорськими проявами, показала декілька кейсів, які, на її погляд, найбільш повно представляють те, як можна працювати з обличчями телеканалу «Україна», і що з цього виходить. Зазначила, що два ролика виробництва «Медіа Групи Україна» увійшли до фіналу Promax Global Awards 2019. Серед успішних кейсів роботи з рекламодавцями Вікторія назвала продовження співпраці з банком ПУМБ - «Депозит вільний» (в минулому році була презентована кампанія «Чорна кредитка на білий день») та з «Київстар» - «Смартфон для батьків» (в минулому році реалізовувалася кампанія «Дзвінок, який змінив життя»).

Серіальне виробництво: ТБ і didgital

Тетяна Вознюк, керівник відділу спонсорських продажів «Медіа Партнерства Баінг», присвятила свою доповідь серіальному виробництву, яке, як багато хто знає, є флагманським на телеканалі.

«Сьогодні всі дивляться серіали, і зовсім неважливо, як це відбувається - по телевізору або в інтернеті», - пояснила Тетяна.

У групі дуже зважена стратегія розміщення серіалів у сітці, тому кожен може знайти те, що відповідає його інтересам і цінностям. «Кожен бренд може знайти для себе серіали, які найбільше підходять його комунікаціям. Таким чином, можна обрати декілька слотів для вирішення своїх завдань, - вважає Тетяна Вознюк. - Про інтеграцію в серіали багато сказано, це must have, якщо ти поруч з емоціями, тебе запам'ятають. Якщо ти поруч з іншою інформацією, якої дуже багато і яку дуже швидко забувають, тебе пропускають».

Окрему увагу було приділено новій пропозиції - брендуванню контенту. «Що таке брендований слот? Ми можемо обирати певну лінійку, яка відповідає цільовій аудиторії і емоційній складовій партнерських брендів і робити спільне унікальне обрамлення цього контенту. Причому, не лише телевізійного, але і залучати діджитальні ресурси».

«Оскар-2020»

Котрий рік поспіль телеканал «Україна» є офіційним транслятором церемонії вручення премії «Оскар». З новинок, в 2020 році з'явиться ще одна пара ведучих, їх імена не оголошували, щоб зберегти інтригу.

Ще одним ноу-хау стане виведення церемонії за межі телеекранів. У планах - влаштувати справжнє свято, показавши трансляцію вручення премії в одному зі столичних кінотеатрів, із власною червоною доріжкою, включеннями з Лос-Анджелеса та іншими сюрпризами. Звісно, рекламодавцям запропонували партнерство в проекті.

Vogue UA

Бренд Vogue вже декілька років входить до медіагрупи, залишаючись лідером в сегменті Luxury-видань. Зараз команда на чолі з Оленою Черновою активно дивиться в напрямку digital-проектів. Цей рік став справжнім проривом для онлайн-версії журналу, тому що була подолана позначка в 1,2 млн унікальних відвідувачів на сайті.

«Ми активно розвиваємо YouTube і запрошуємо клієнтів користуватися нашими соцмережами», - сказала видавець глянцю.

При цьому зараз Vogue UA робить проекти як для Luxury-брендів, так і в масових сегментах, і для більш широких аудиторій.

«У наступному році ми плануємо не тільки збільшити кількість власних івентів, але і допомагати організовувати івенти наших клієнтів. Це ноу-хау, яке ми запропонуємо в 2020-му», - обіцяє пані Чернова.

Бренд СЬОГОДНІ

Анна Плєщ, керівник бренду СЬОГОДНІ, зазначила, що новини зустрічають виклики нового часу, що вимагає виходити за рамки звичних форматів і традиційного сприйняття новин.

Від початку року команда СЬОГОДНІ підготувала більше 30 спецпроектів, до яких увійшли прямі включення з різних куточків планети (перший тур виборів), виїзна студія на День Незалежності, День Вишиванки на Поштовій площі і багато іншого. «Ми кожного разу намагаємося робити трохи більше, ніж від нас очікують», - каже Анна.

Телеканали «Футбол 1» / «Футбол 2» і «НЛО TV»

Кілька окремих слотів відведені під плани і проекти нішевих, але не менш відомих телеканалів, таких як «Футбол 1 / Футбол 2», «НЛО TV» та «Індиго TV».

Презентацію проектів телеканалів «Футбол 1»/«Футбол 2» розпочав їх харизматичний глава Олександр Денисов. У своєму виступі він зазначив, що футбол був і залишається однією із найпривабливіших сфер для рекламодавців у всьому світі, і запропонував українським компаніям долучитися до цієї тенденції.

Руслан Казновський, який в «Медіа Партнерстві Баінг» відповідає за футбольне спонсорство, акцентував увагу на тому, що аудиторія футбольних вболівальників величезна, і її можна знайти як вдома, так і в пабах, кінотеатрах, мобільних пристроях. Враховуючи, що наступний рік - це рік ЄВРО-2020 року, то група дійсно може запропонувати брендам цікаві проєкти з інтеграцією, які точно будуть помічені цільовою аудиторією.

Глава каналів «НЛО TV» та «Індиго TV» Іван Букрєєв запевнив присутніх, що канали активно розвиваються. Так, в наступному році в ефірі «НЛО TV» з'являться культові серіали «Теорія великого вибуху» і «Друзі», але буде і багато прем'єр власного виробництва, на які вже декілька років робиться ставка.

Деякі новинки вийдуть в ефір зовсім скоро: по-перше, мультсеріали «Небезпечна зона» і «Чортовийки» (їх старт запланований на 6 жовтня), а по-друге, сіткоми «Паніка Вова» і «Громада» (в ефірі з 7 жовтня і 11 листопада відповідно). Окрім цього, в ефірі транслюватимуться вже знайомі глядачеві проекти: з новими сезонами повернуться «Без краватки» (4 жовтня), «Швидка» (7 жовтня) і, звичайно ж, шоу «Мамахохотала» (6 жовтня).

Команда продовжує розвивати і виробництво повного метра: в прийдешньому році глядачів чекає зустріч з «Інфоголіком-2» і комедією «Бурштинові копи».

У кого купувати?

З 2019 року продажі прямої реклами на каналах «Медіа Групи Україна» здійснює компанія Evident Media. Антон Зінченко, директор Evident Media, зазначив, що телеперегляд, як і раніше, зберігає лідерські позиції. «Українці в середньому дивляться телеконтент 4 години на добу, і 35 хвилин з них припадає на телеканал «Україна» - це дуже хороший результат, - підкреслив Антон. – Кожен глядач споживає 29 хвилин реклами на день, і в середньому це становить 97 роликів. На «Україну» з них припадає 5,5 хвилин».

За його словами, незважаючи на загальну тенденцію зниження охоплення телебачення (в цьому році - на 5-6 процентних пунктів), охоплення медіагрупи зросло на 1%. На зростання охоплення групи, зокрема, вплинуло відкриття рекламного слоту в новинах о 19:00, пояснив експерт.

Він позитивно оцінив зміни в системі продажів, які відбулися в 2019 році. Зокрема, зміну підходу «від бюджетів до рейтингів» на «від рейтингів до бюджетів».

«Тепер об'ємна знижка надається з першого місяця розміщення, а не в кінці року, як це було раніше. Для великих мультибрендових рекламодавців – це можливість отримати більш рівномірну вартість на рік», - додав Антон Зінченко.

«Медіа Група Україна» входить до складу SCM

Конфіденційність та захист персональних даних

Погоджуюсь