Канал «Україна» – лідер телеперегляду квітня

Опубліковано Вт, 5 травня, 11:08

За підсумками квітня 2020 року канал «Україна» впевнено утримує першість серед ТОП-6 вітчизняних каналів за всіма основними аудиторіями.

5eb11b7381e37_grafik

Так, за комерційною аудиторією 18-54 (50 тис.+) частка (shr,%) каналу «Україна» в квітні становила 10,29%*, рейтинг (rat, %) – 1,53%*, за аудиторією 18+ (50 тис.+) частка була 15,11%**, рейтинг – 2,88%**. А за аудиторією 4+ (Вся Україна) частка була 12,75%***, рейтинг – 2,17%***.

У квітні 8 років успіху на каналі «Україна» відсвяткував проєкт «Говорить Україна» з ведучим Олексієм Сухановим. За цей час в ефір вийшли понад 1 700 програм, а в студії проєкту побувало 15 000 героїв, історії яких залишили небайдужими телеглядачів. Протягом місяця проєкт був лідером слоту за широкою аудиторією 18+ (50 тис.+) і зібрав частку дивлення 16,80%, а сумарно лише в квітні «Говорить Україна» подивились 11,46 млн глядачів***.

Складовими успіху каналу «Україна» стали також квітневі прем’єри серіалів. В праймі глядачі побачили детективну мелодраму «Консультант» (виробництво Star Media), яка отримала частку 10,82% за аудиторією 18-54 (50 тис.+) і частку 18,56% за аудиторією 18+ (50 тис.+). В цілому cеріал переглянули 10,54 млн глядачів***. Також з успішними показниками стартувала детективна драма «Відважні» (виробництво FILM.UA Group). З моменту виходу в ефірі серіал зібрав частку 10,60% за аудиторією 18-54 (50 тис.+) і частку 15,51% за аудиторією 18+ (50 тис.+), а біля своїх телевізорів «Відважні» здобули прихильність 8,86 млн українців***.

Високий інтерес серед глядачів утримували також міні-серіали вихідного дня. Так, мелодрама «Сашина справа» (виробництво компанії Studio Pilot) зібрала 6,04 млн глядачів***, а фільми «Ніколи не здавайся» (виробництво Українська продакшн студія) і «Доньки» (виробництво продакшн IVORY films) переглянули 5,89 і 5,70 млн українців відповідно***.

Незмінними лідерам інформаційного мовлення серед широкої аудиторії залишаються новини «Сьогодні». Протягом місяця «Сьогодні» активно висвітлювали тему коронавірусу. В квітні аудиторія денних, праймових і вечірніх випусків новин «Сьогодні» становила 9,75 млн, 12,65 млн, 8,52 млн глядачів***, всі вони були лідерами своїх слотів за основними аудиторіями. Частка праймових випусків о 19.00 за аудиторією 18+ (50 тис.+) становила 16,86%.

Кращим ранковим шоу на українському телебаченні був «Ранок з Україною». У квітні свій день з інформаційно-розважальним проєктом розпочинали 7,03 млн українців***.

Лідером канал «Україна» зробили також інші ранкові, денні, праймові проєкти власного виробництва («Головна тема» (**/***), «Контролер» (**/***), «Говорить Україна» (**/***), «Гучна справа» (**/***), «Сьогодні. Підсумки з Олегом Панютою» (**/***), «Агенти справедливості» (*/**/***), «Історія одного злочину» (*/**/***), «Зірковий шлях» (**/***), «Місія краса» (*/**/***), «Реальна містика» (*/**/***), які за підсумками місяця отримали першість у своїх слотах.

* Дані розраховані для аудиторій у віці 18-54 вибірка "50 тис. +".

** Дані розраховані для аудиторій у віці старше 18 років вибірка "50 тис. +".

***Дані розраховані для аудиторії старше 4 років, вибірка "Вся Україна"

Дані дослідження ТВ аудиторії належать ІТК. Оператор панелі – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Данні надані телеканалом "Україна". Дані за 4 травня 2020 року – остаточні, розраховані за показниками rat%, shr% и cov#. Детальніше по показникам та визначенням цільових аудиторій у глосарії ІТК.

«Медіа Група Україна» входить до складу SCM

Конфіденційність та захист персональних даних

Погоджуюсь