У Києві розпочалися зйомки комедії «Бурштинові копи»

Опубліковано Ср, 15 липня, 17:01

15 липня у Києві розпочалися зйомки повнометражної комедії «Бурштинові копи». За традицією, у перший знімальний день відбулося урочисте розбиття тарілки.

IMG_8179

«Бурштинові копи» – це українська комедія, яка стала одним із переможців Одинадцятого пітчингу проєктів Держкіно й отримала фінансування від держави.

На урочистому заході фільм представляли продюсери – директор телеканалу НЛО TV Іван Букрєєв та керівник студії «Мамахохотала» Іван Мелашенко, Голова державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук, режисерка фільму Аліна Бухтіярова та актори стрічки – Євген ЯновичОлег Маслюк, Аліна Паш, Дар’я ПетрожицькаОлександр Рудинський, Андрій Бурим, Аліса Тункевич.

«Це вперше дві державні структури – Держкіно й Нацполіція – долучилися разом до такого культурного проєкту. Цей фільм буде початком творчості, в якій буде показано героїзм наших українських поліцейських. Історія хоробрості й самовіддачі, які є в реальному житті, але які ми, на жаль, не завжди бачимо, буде втілена на великому екрані. Фільм Бурштинові копи дасть змогу побачити, як наші поліцейські нас захищають і з якими труднощами їм доводиться стикатися», – голова Держкіно України Марина Кудерчук.

«Передусім, дуже вдячний Держкіно, Нацполіції та Академії внутрішніх справ за підтримку проєкту. Наші головні актори – Женя Янович та Олег Маслюк – за допомогою Нацполіції навчилися правильно поводитися зі зброєю, занурилися у реальну атмосферу підготовки поліцейських, пройшли курс «молодого бійця». У нашій комедії, крім пригод і гумору, закладено важливу соціальну складову. Дуже хочеться, щоб нашу поліцію поважали й розуміли, наскільки непростою є служба. Ми спробуємо зробити свій внесок у хороший і правильний імідж поліції», – продюсер стрічки Іван Букрєєв.

«Усім відомі популярні фільми про поліцейських: французька комедія Таксі, американська Поліцейська академія, Погані хлопці та інші. Ми ж вирішили створити по-справжньому українське кіно про українських поліцейських. Хочемо реалізувати культову стрічку, яку будуть цитувати та якою захоплюватимуться. Вважаю, що Україні потрібно більше фільмів, в яких правда й справедливість перемагають, і наші Бурштинові копи – саме така стрічка», – продюсер Іван Мелашенко.

Під акомпанемент оркестру Національної академії внутрішніх справ України творці фільму й актори розповіли, що докладуть зусиль, аби зробити смішну комедію, яку захочеться подивитися не один раз.

«Бурштинові копи» – це проєкт, знятий на замовлення телеканалу НЛО TV, виробництва Кінокомпанії ТОВ «КіноХіт Ю Ей», за підтримки Державного агентства України з питань кіно, медіа-холдингу «Медіа Група Україна», телеканалів «Україна» та НЛО TV, студії «Мамахохотала» та технічно-консультаційної підтримки Національної поліції України, Національної академії внутрішніх справ України.

За сюжетом, патрульний Максим (Євген Янович) із дитинства мріяв стежити за правопорядком, щоб робити світ безпечним і справедливим. Усе йшло за планом, але журналісти заскочили Максима під час чергування з напарницею в нестатутній позі. За це Максима переводять з Києва до селища глибоко в житомирських лісах. Там він і його новий напарник Богдан (Олег Маслюк) переходять дорогу бурштиновій мафії.

Чи зможе Максим знайти спільну мову з колоритними місцевими копами та перемогти всесильного Бурштинового Барона? І що має зробити звичайний патрульний, аби кохана його пробачила?

Прем’єра фільму запланована на лютий 2021 року.

«Медіа Група Україна» входить до складу SCM

Конфіденційність та захист персональних даних

Погоджуюсь