Позиція Медіа Групи Україна щодо конкурсу АРМА на управління активами «Українського Медіа Холдингу»

Опубліковано Пт, 24 липня, 15:37

MGU_Logo_UKR

Медіа Група Україна вітає рішення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних чи інших злочинів (АРМА) дослухатись до учасників медійного ринку і врахувати суспільний резонанс, який викликав конкурс на управління активами «Українського Медіа Холдингу» (УМХ).
Ми, Медіа Група Україна, як і інші представники медіа-ринку, вважаємо, що конкурс має відповідати всім вимогам законодавства України, бути прозорим, об'єктивним, таким, у якому всі учасники будуть мати рівні права і можливості. На даний момент оголошено новий конкурс, але, на жаль, проблемні питання, на яких наголошували експерти та учасники ринку, не усунуті. Це може поставити під сумнів законність проведення і нового конкурсу.
Так, і перший, і другий конкурси оголошені без дотримання процедур, які передбачені Законом «Про публічні закупівлі», у тому числі без проведення попередньої оцінки активів і представлення детальної інформації про фінансовий стан об'єктів, які передаються в управління. Учасники конкурсу мають представити власні бізнес-програми з розвитку зазначених активів, які серед іншого, мають включати і зобов'язання сплачувати гарантовану суму до державного бюджету. У той же час, на нашу думку, представлення будь-яких бізнес-програм без базової інформації щодо активів, які пропонуються в управління, є фікцією, що робить процес обрання АРМА переможця за такими критеріями вкрай непрозорим та таким, що містить корупційні ризики.

«Медіа Група Україна» входить до складу SCM

Конфіденційність та захист персональних даних

Погоджуюсь