Український кейс уперше отримав срібну нагороду престижної премії WARC Media Awards

Опубліковано Вт, 15 грудня 2020, 9:40

На початку грудня стали відомі імена фіналістів найпрестижнішої премії у галузі маркетингу - WARC Media Awards 2020.

WARC_silver_fb

Рекламна кампанія агенції  «Медіа Партнерство Баінг», реалізована разом з Першим Українським Міжнародним Банком (ПУМБ), увійшла до числа фіналістів одразу 2-х найпрестижніших міжнародних конкурсів маркетингової ефективності: Effie Awards Ukraine (категорія «Медіа Інновація») та WARC (категорія Best Use of Data).

Кейс партнерства команди Data Science агенції  «Медіа Партнерство Баінг», компанії Empower  та Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ) отримав срібну нагороду престижної премії WARC Media Awards за визнання ролі даних в побудові ефективної комунікаційної стратегії у категорії Best Use of Data.

Проєкт «ПУМБ: Дані — кращий депозит» єдиний український проєкт, який отримав срібло за всю попередню історію WARC Media Awards.

Крім України, в цьому напрямку срібло також отримали кейси із Китаю, Норвегії, Індонезії.

Рекламна кампанія змагалася за першість із проєктами іменитих міжнародних мережевих агентств, таких як MediaCom та Dentsu, обійшовши PHD, Mindshare, McCann, MullenLowe Group.

Команда в проєкті «ПУМБ: Дані — кращий депозит» застосувала data-driven підхід, який допоміг значно поліпшити ефективність комунікаційного комплексу, залучити нових клієнтів і зміцнити позиції на ринку B2C.

Наталя Булбук, керівник відділу Data Science «Медіа Партнерство Баінг»: «У грудні 2018 року перед ПУМБ постала задача: розмір «нових грошей», залучених депозитними продуктами банку 2019-го, мав збільшитися вдвічі в порівнянні з попереднім роком. Використання традиційної для України моделі медіапланування не вистачило би для досягнення такої амбітної мети. Тому довелося застосовувати більш глибокий аналіз даних і підходи моделювання. Ми дуже раді, що достойно презентували країну на міжнародному рівні. Пишаємося досягненнями нашої команди та щиро дякуємо партнерам “ПУМБ”».

У процесі планування кампанії командою Data Science побудована модель для прогнозування залучення «нових клієнтів», з допомогою якої проведений факторний та сценарний аналізи. Багатофакторна регресійна модель включала як фактори медіаактивності ПУМБ і конкурентів, так і інші зовнішні впливові фактори, та дозволяла розрахувати внесок кожного медіаканалу в загальну кількість клієнтів, залучених за допомогою рекламної кампанії. До того ж — чітко визначити фактори впливу на динаміку «нових клієнтів» по депозитних продуктах, щоб управляти розміром середнього чеку.

Такий підхід до аналізу даних дозволив знайти інсайти та зробити висновки, які зіграли вирішальну роль у досягненні бізнес-цілі ПУМБ 2019 року: подвоїти приплив «нових грошей», залучених на депозитні рахунки банку, в порівнянні з 2018-м. Як результат, 2019-го приплив «нових грошей» збільшився більш ніж удвічі та сягнув рекордно високих темпів зростання клієнтів — 140%.

Наталія Деміденко, керівник Управління маркетингових комунікацій та брендингу ПУМБ: «Аналіз даних приносить цінність, коли результати, використовуються на практиці, тобто включені в розробку та коригування комунікаційної стратегії. Коли ми можемо на основі даних і експертизи команд будувати моделі кращого: продукту, сервісу, каналу зв’язку, аргументів комунікації. Наш кейс на практиці показує як чітке розуміння вкладу кожного медіаканалу у процес залучення нових клієнтів допомагає змоделювати ідеальний медіа спліт і підвищити ефективність рекламної кампанії – отримати максимальний відгук і знизити вартість залучення».

Над проєктом «ПУМБ: Дані — кращий депозит» працювали:

Наталія Демиденко керівник Управління маркетингових комунікацій та брендингу ПУМБ, Ірина Кіщенко, менеджер із маркетингових комунікацій ПУМБ, Наталя Булбук, голова відділу Data Science «Медіа Партнерства Баінг», Леся Мандрик, бізнес аналітик, компанія Empower.

«Медіа Група Україна» входить до складу SCM

Конфіденційність та захист персональних даних

Погоджуюсь