У Батурині презентують книгу Тетяни Таїрової «Мазепа. Хроніки православного шляхтича. Руїна»

Опубліковано Пн, 11 жовтня, 10:33

8 жовтня о 12:00 у Цитаделі Батуринської фортеці відбудеться авторська презентація книги «Мазепа. Хроніки православного шляхтича. Руїна» – першого художнього твору відомої дослідниці Гетьманщини, докторки історичних наук Тетяни Таїрової.

Наукова спеціалізація Тетяни – історія Гетьманщини, про яку авторка написала десятки монографій і статей.

«Понад 30 років я займаюся історією Гетьманщини та понад 18 – особистістю Івана Мазепи. З'явилося бажання донести свої знання до набагато більшої аудиторії – звідси формат художнього твору, який дозволяє не тільки розповісти про трагічну і героїчну епоху, але й зробити героїв “ближче”, розкривши їхню психологію і почуття. Усі дійові особи та події книги справжні та засновані на наявних в архівах документах», – пояснює Тетяна Таїрова

245010744_1199726303873668_306640555598381447_n

Під час презентації Віктор Мирський, генеральний продюсер FILM.UA Group, та Володимир Бородянський, член Наглядової ради «Медіа Групи Україна», анонсують зйомки серіалу за мотивами книги Т. Таїрової «Мазепа. Хроніки православного шляхтича. Руїна».

«FILM.UA спільно з “Медіа Групою Україна” і Тетяною Таїровою починають роботу з підготовки серіалу про Мазепу. Планується, що сюжет книги увійде в сценарій. Ми усіляко підтримуємо роботу Тетяни та сподіваємося, що майбутній серіал допоможе просуванню як цієї книги, так і майбутніх книг з циклу “Хроніки православного шляхтича”», – підкреслив Віктор Мирський.

«Ми давно мріяли з Віктором зробити проєкт, який буде цікавий і глядачам OLL.TV, і глядачам телеканалу “Україна”. Віктор запропонував серіал про Мазепу, і сьогодні FILM.UA працює над написанням сценарію. Цей проєкт не просто серіал, він є частиною контентної стратегії Медіа Групи Україна», – розповів Володимир Бородянський.

Цитадель Батуринської фортеці – головна міська гетьманська резиденція. Була «серцем» Батурина, «урядовим кварталом», а у 1708 році стала його головним цвинтарем.

«Батурин відіграв ключову роль у житті Івана Мазепи. Саме сюди, у гетьманську резиденцію Івана Самойловича, проліг його шлях у 1674 році – шлях, який описує Тетяна Таїрова у своїй новелі», – пояснює Наталія Реброва, генеральна директорка Батуринського національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

На відвідувачів заходу чекає динамічна військово-історична реконструкція одного з сюжетів книги та виставка «Гетьман Іван Мазепа, князь Священної Римської імперії» з унікальними нововідкритими артефактами із Віденського архіву та колекції Олексія Шереметьєва.

Наприкінці презентації учасники отримають книги з підписом авторки «Мазепа. Хроніки православного шляхтича. Руїна» Тетяни Таїрової.

Організатори заходу: Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця», Наталія Реброва; Видавництво Laurus, Поліна Лаврова; FILM.UA Group, Віктор Мирський; Член Наглядової ради «Медіа Групи Україна» Володимир Бородянський; Музей Шереметьєвих, Олексій Шереметьєв; Конотопська місцева благодійна організація «Світанок», Євген Сур.

245145788_206296371605707_4880992486883199410_n

«Медіа Група Україна» входить до складу SCM

Конфіденційність та захист персональних даних

Погоджуюсь