Звернення виробників контенту та медіаспільноти до народних депутатів

Опубликовано Пн, 31 мая, 10:54

MGU_Logo_RUS

Звернення виробників контенту та медіаспільноти до народних депутатів на підтримку законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Карантин та пов’язані з ним обмежувальні заходи вплинули на всі галузі економіки України, і медіа, кіно- та телевиробництво не стали винятком. Традиційно вітчизняні виробники, передусім, скоротили інвестиції у рекламу, яка становить значну частину доходів більшості українських ЗМІ. Навіть у складних умовах карантину телерадіокомпанії та продакшени продовжують працювати, адже безперервність роботи вітчизняних ЗМІ – це запорука інформаційної безпеки країни. І хоча значну частину процесів теле- та кіновиробники були вимушені перевести у дистанційний режим та привести у відповідність до карантинних норм, що ускладнило і уповільнило виробництво контенту, але українські ЗМІ продовжують виконувати свою роботу і задовольняти потреби вітчизняного глядача майже без втрати якості продукту.

І у таких надскладних умовах галузь працює вже більше року, спрямовуючи ресурси не тільки на розробку і створення контенту, але і на організацію безпечних умов праці співробітників, забезпечення збереження робочих місць тощо.

Для того, щоб глядач і надалі отримував якісний контент українського виробництва, як інформаційний, так і розважальний, галузь потребує з боку держави певної підтримки виробників теле- та кінопродукції у карантинний період. Необхідні заходи окреслені у законопроєкті «Про внесення змін до деяких законів щодо підтримки вітчизняних виробників теле- та кінопродукції в період встановлення карантину у зв’язку із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Зокрема ті, що враховують специфіку та безперервний режим функціонування теле- та кіновиробників.

Представники теле- та кіноіндустрії схвалюють появу такого надважливого законопроєкту і розраховують на те, що депутати Верховної Ради України IX скликання підтримають його якнайшвидше задля повноцінного функціонування українського теле- та кіновиробництва в умовах пандемії.

Асоціація «Українська кіно-асоціація»
Індустріальний Телевізійний Комітет
ТОВ «Еф Фільмз»
ТОВ «ПРО-ТВ ПРОДАКШН»