Позиція «Медіа Групи Україна»

Опубліковано Вт, 28 грудня 2021, 13:10

«Медіа Група Україна» впевнена, що громадянське суспільство зацікавлене у захисті інституту свободи слова та незалежних медіа в Україні. Ми вважаємо за необхідне запустити низки спільних проєктів для об'єднання зусиль професійних журналістів та громадських активістів. Зусиль, спрямованих на досягнення спільної мети, – розбудови сильної, суверенної та незалежної України.

MGU_Logo_UKR
Одним з перших таких проєктів має бути наша співпраця з незалежною громадською організацією «Детектор медіа», до якої ми звернулися з проханням проводити на регулярній основі незалежний моніторинг контенту каналу-лідера ринку* «Україна 24», що входить до «Медіа Групи Україна», а також основних українських інформаційних телеканалів, як тих, що вже транслюються, так і нових. Наразі сторони перебувають у процесі фіналізації умов співпраці. Головний предмет моніторингу – пошук в ефірі проросійських / антизахідних наративів, фейкових новин та повідомлень без їхнього спростування модераторами ток-шоу, порушень основних стандартів інформаційного мовлення, які стосуються зовнішньої та внутрішньої політики, війни з Росією, окупованих територій. «Медіа Група Україна» жодним чином не втручатиметься у процес моніторингу, його результати відкрито публікуватимуться без погодження або можливості для замовника попередньо ознайомитись із ними.

«Медіа Група Україна» переконана, що допомога та рекомендації експертів незалежної громадської організації «Детектор медіа» допоможуть професійним журналістам забезпечувати високу якість свого контенту в інтересах українських глядачів. Журналісти сьогодні не лише захищають Україну на передовій інформаційної війні з російською дезінформацією, а й роблять це на тлі внутрішніх політичних конфліктів, тому ми закликаємо всіх учасників ринку до єдності та діалогу.

«Медіа Група Україна» входить до складу SCM

Конфіденційність та захист персональних даних

Погоджуюсь